Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/19/2019 in all areas

  1. 3 points
    It would also be nice to have the shell menu option "Add to VIPM Library." on *.vip files and not only on *.vipc files. This way *.vip files can be added to the VIPM library from the windows explorer without having to install them.
  2. 3 points
    I have installed LABVIEW 2019, and I followed the procedures to make sure VIPM can communicate with VIPM 2018.0.0f2: https://support.jki.net/hc/en-us/articles/214135683-Resolving-issues-with-VIPM-connecting-to-LabVIEW But, still I do not see LABVIEW 2019 listed within the VIPM window: Any clue on how o solve this? Thanks
  3. 2 points
    Got same error from time to time. Have to restart LabVIEW. LabVIEW 2019 32bit Windows 7 Pro.
  4. 2 points
    This may be due to the Wayland X server. If you are using Wayland, try switching to the Xorg X server and see if the command works.
  5. 2 points
    For the fact that one could use a 3rd party additional software for $ 499 only one year meaningfully is pure rip-off. JKI, never again !!
  6. 2 points
    In version 1.0.3 we've added System Arrays to the "System" theme of the JKI Design Palette. There are two different System Arrays arrays. 1) There's one with a "System Spin Control" for the Index Display (with increment and decrement buttons), which is nice because it's similar to the other array controls (Classic, etc.) 2) There's another one with a "System Numeric" for the Index Display (without increment and decrement buttons), which is nice because sometimes you don't want/need the increment and decrement buttons. These are really useful for creating nice System themed UIs with controls like the ones shown below. Have fun!
  7. 2 points
    Nice. The empty clusters and arrays now work without issues! Here is a suggestion for the existing clusters/arrays that contain a delete me button (in case you need to keep it after the latest upgrade): why not make the text hidden and the color transparent so it won't even appear (since it is going to be deleted anyway) And for the decorations, I suggest that you put the decoration on top of an transparent empty cluster that will get deleted after being placed on the FP (in a similar approach to the above).
  8. 2 points
    Yeah I was able to replicate the issues that you described. Creating and empty array/cluster caused all the controls to disappear on the palette. That is why the existing clusters in the palette contains a dummy "Delete Me" control :). You can do the same with a decoration to add it to the palette: AA
  9. 2 points
    Show Labels of All Controls in the JKI SDP (Ctrl+L) You can show or hide the labels of all the controls in the JKI SDP by pressing Ctrl+L. Press Ctrl+L to show labels on all the controls: Press Ctrl+L again to hide the labels
  10. 2 points
    Ideas and Features: Add other commonly used controls that aren't supported Clusters, arrays, subpanels, decorations, etc. Add more advanced controls Animated Menu Toggled controls (such as one button that does start + stop function) Custom Radio Selectors (paging/tabbing) Draggable Navbar UI templates Merge VIs Other commonly used modern UI building blocks Let us know if you have any others! Post an Idea or Feature Request Now.
  11. 2 points
    Hello Jim, It used to be that older versions of VIPM could connect to the newest versions of LABVIEW. Is there any particular reason why this changed? This issue seems to have happened from the VIPM 2018 Version because it was a major update. Is this going to happen for all versions of VIPMs in the future? The problem is that I have a licence for VIPM 2018, and now I can't use VIPM 2018 with LABVIEW 2019 (I won't be able to generate VIPC files without the licence). thanks Helcio
  12. 1 point
    I always defaulted to using the renaming, and only turned it off in rare cases when renaming broke things. So for me on those rare occasions where I didn't rename, things did work fine. I've been pretty mindful of cross linking and avoiding it between source and install. Given that the only major reason to use rename is to avoid cross-linking I'm going to try to undertake a change to have everything non-renamed. I want to be consistent one way or the other and it seems there are cases when renaming breaks things, but I'm unaware of any case when not renaming breaks things (other than cross linking which can be avoided). My major development woes with this is going to be having a VI that used to call something like: <user.lib>\_Hooovahh\<Package>\Name_hooovahh.vi is now going to have to be updated to point to the Name.vi instead. I have some scripting code to help with this which can return the expected missing VI path, but this doesn't seem to work for VIMs. I already posted over on NI's forums here. Until I get a solution it will be lots of manually fixing VIs and rebuilding...then fixing all the active projects.
  13. 1 point
    Glad you got this working and sorry for the delay in response.
  14. 1 point
    Hi, in our company we changed the Parse State Queue VI, so that we get the previous state in case we had an error. With this it was so much easier to debug the JKI-SM, because we were able to display the state, where the error occurred. Maybe this this an idea for the original Parse State Queue?? Here is an snippet based on the "old" Parse State Queue VI.
  15. 1 point
    This is covered in part in various places but I thought it might be useful to have it in one. I've got VIPM running on CentOS 8 but you have to jump through some hoops due to 64 bit, wayland and rpm signing! 1. Install support for the 32 bit RTE on 64 bit by installing the following packages: glibc.i686 libstdc++.i686 libXinerama.i686 libGL.so.1 2. To install the run time engine - you need to remove the digest checks since these have got more strict. In the run time engine folder edit INSTALL so the line that starts RPMOPT includes --nodigest at the end of the string. 3. Now follow the standard install instructions. 4. Before running VIPM run the command "xhost si:localuser:root" to allow the root user to launch a window process. I believe this is due to wayland. Hope that helps someone!
  16. 1 point
    I was able to fix this by setting vip files to open with VIPM File Handler.exe by default.
  17. 1 point
    Ok, thanks for this, no less than what I was expecting from JKI 🙂 I don't really use NXG yet, I installed NXG 4.0 and had a quick look around, nothing more for now. Not sure yet when I'll start migrating my customer project, probably around end of 2020. At the moment I'm listing all the NI modules/drivers and "community modules" that I use in CurrentGen and start checking if and when they'll be available in NXG.
  18. 1 point
    I've been using VIPM for years to access the LabVIEW Tools Network. Recently, one of my machines was set up with a User Account (where I do most of my work) and a separate Admin account. A while ago, I tried to install EasyXML and got a strange error (among other things, I was told the package was not compatible with my OS nor any version of LabVIEW installed on my computer). Turns out the "fix" was to run VIPM from my Admin account. But do I learn? No, months later, I try to install another package. Similar error. While browsing this Forum, I run across my previous note and see "Run VIPM as Administrator", which (are you surprised?) fixes this "new" error. You'd think I would have learned my lesson, but I can at least pass on this warning. Bob Schor
  19. 1 point
    When I've installed and activated "JKI Design Palette", everything worked. But then, on LabVIEW restart, the following error occurs, and I can't launch the pallete. What could cause this issue please? Could there be something missing? Because VIPM does not show any missing dependencies... Also, I use the latest build of "JKI Design Palette", and LabVIEW 2017. Thanks a lot in advance, Sincerely, Ivan.
  20. 1 point
    I missed the part where you are using a VM for this. Are you accesing from a remote X session? If so, the root user will require some additoinal authorization to run GUI based applications in remote sessions.
  21. 1 point
    Hey Sam. This should be fixed in VIPM 2020. If you're interested in helping beta test it, please sign up for the LabVIEW 2020 beta.
  22. 1 point
    Hi Sam. Thanks for reporting this. Yes, I'm guessing you're right that it's an issue with the *.vim file extension. I'll have our team look into it.
  23. 1 point
    When the user clicks in the numeric control box, the bounds of the white field exceed the border of the control The user sees the background of the numeric control breaking through the border.
  24. 1 point
    I can't get the Design Palette to launch using keyboard shortcuts. I know it used to work, so I'm not sure what's going on. Launching from the Tools menu does still work. I might try removing and reinstalling the Design Palette, but has anyone else run into this?
  25. 1 point
    Hello, I am trying to determine if this would be suitable for Continuous Integration, i.e. run Test suites after each commit. Ideally Jenkins would call the executable which calls the JUnit plugin (https://github.com/JKISoftware/JKI-VI-Tester-JUnit-XML-Test-Results) After testing Jenkins could evaluate the output file generated by the exe. I can create a Test Case and can use the JUnit plugin to load it and generate a report. However if I try to replicate this in an executable I get error 1448 even though the library is not broken. I tried including my Test case into a PPL but there was no difference. More compactly my question is as follows: Is it possible to integrate this with Jenkins and run a set of tests for each commit automatically?
  26. 1 point
    Running as Administrator did it! I was about to do a Follow-up Post saying I'd just "built" a second PC with LabVIEW (on a system where my normal account is NOT an Admin account, just like the PC where I had the problem), and over here (PC-2), EasyXML installed without problems. So back to PC-1 (where the problem occurred), did Steps 1-3, no go, but Step 4 worked. Who knows, some permission flag got "stuck", I guess ... Many thanks for the quick response. Bob Schor
  27. 1 point
    Dear JKI community, let me, please, share the following - button "Boolean--Add-Plus-Transparent-Button-(flat).ctl" has label "Wrench" (although, there is real wrench in transparent buttons set). Thank you very much, Sincerely, kosist.
  28. 1 point
    Let me share the following please - button "Settings" does not have picture in the pressed state. Thanks a lot, Sincerely, kosist.
  29. 1 point
    version 2.0.1.24 requires JDP version 1.0.4.93 but the latest available version is 1.0.4.92 See image :
  30. 1 point
    I have only one question. Why are previous versions not provided to download? Thank you
  31. 1 point
    Hello, I have a pro license for VIPM 2018 and LabVIEW 2019 installed a newer version by accident. Can someone help me out and send me a VIPM 2018f2 release as a .zip file? Why isn't there a possibility to download older releases on the JKI website? I wrote to the JKI request 3 times and I have the feeling they don't want to help me. Cheers Gregor
  32. 1 point
    Hi Antoine. Thanks for reporting this. Yes, the Design Palette intentionally ignores VIs running in any NI.* context because these are typically VIs running as UIs for developer/IDE tools. I'm glad you have a work-around for this use case, since I'm not sure if we want to change this behavior, since it could have lots of negative side effects, yet we'll certainly keep this custom build actions use case in mind for the future.
  33. 1 point
    Hi not sure if I'm misunderstanding but what's the use of "I want different colors" and "allow interaction" ? I don't see any different behavior when clicking on the UIs in "interactive" and non-interactive mode (colors do work). I also don't understand the colors, when dragging a UI to a FP (with different color) it changes back to default colors on the FP. Also "Allow interaction" - checkbox and left color box collide (see picture). Last but not least: how do you exit interactive and color mode? I had to restart LabVIEW. Regards Christioh
  34. 1 point
    Thanks for testing and letting us know. Yes, we now officially support "empty" clusters and arrays -- previously, these were throwing errors when we tried to load them, but we fixed it so that they are handled better and officially supported. Have fun.
  35. 1 point
    Hi Jim, I just checked and it works great! Good idea to automatically delete the "Delete Me" element once the control is placed on the Front Panel. It also looks like the issue with the controls disappearing doesn't exist anymore. Thanks
  36. 1 point
    The default icon for the Flat Path Control is the 'Add' icon. I would expect it to be something more an Open Folder icon, as in the System Path Control in Windows 10.
  37. 1 point
    You're really making me think harder now about my cons and wishlists! Thanks to you and the team for the continued refinement of the tool!
  38. 1 point
    Hello JKI Team & Community, I'm having trouble activating the JKI Design Palette, specifically requesting the activation code. Labview throws an Network Time Limit Error when submitting the mail adress (see attached image). The error is consistent within the corporate network (proxy/firewall) and on the unrestricted mobile hotspot. Using Windows 10, Labview 2015 (32bit) Looking forward to trying the new controls, Cheers
  39. 1 point
    Story of my life when dealing with LabVIEW UI elements... Thanks for the explanation - I'll keep that in mind when placing buttons on my UI. I tend to put icon-only buttons in the horizontal mode for space saving, or I'll put the text underneath an icon similar to the ribbon in Microsoft Applications, or the left-bar in their newer applications (Teams). Combination of icon and text center aligned in a Laid Out Horizontally layout, and stacked vertically in the same space: Icons and Text all center aligned: Of course, this all heavily depends on how the user plans on interacting with the UI. In my case, the applications I'm working on a very document centric and have lots of configurations and menus, similar to Office applications. To keep the layout familiar to the user, I mimicked the Ribbon and File Menu ideas. Thanks for being so receptive to the feedback. I can tell just how much painstaking pixel pushing work went into these UI elements and am really loving the look and feel (and built-in color customization!) of the new controls.
  40. 1 point
    @Jim Kring Just tried it out. I downloaded and installed from the download link from option A, which installed 1.0.0.155 again. Then VIPM said there was an update available which installed 1.0.1.176. I entered my email address and was prompted for an offline activation. The link took me to the form with all of my information pre-filled (nice touch!) and I was able to activate with no issues! All good here now. Thanks for the quick fix
  41. 1 point
    Hi all, I am having problems with running the JKI Design Pallet. I am getting this error when I sign in. Followed by Has anyone solved this problem with the sign in? I have JKI Flat UI Control 1.0 installed. Any help will be appreciated. Many Thanks
  42. 1 point
    Hi Jim, thank you the error has gone.
  43. 1 point
    The design palette shows up every time I open a LabVIEW project, is it the intended behavior? And is it possible to change this? Cheers
  44. 1 point
    Hi @Antoine Chalons. Can you please try out the new 1.0.1 release and let us know if this resolves your issue. I think we've fixed it, and would love to hear your feedback.
  45. 1 point
    I am getting this error when I start labview (2018 64bit). If I even do a search for that file I don't find it anywhere
  46. 1 point
    I'm having the same issue, looking forward to a fix.
  47. 1 point
    Hi Jim Yes i am able to use the palette if not scrolling. It is not freezing after a period of time. Below are also some observations: The palette will freeze if I: Select "System theme" from the combo box (the classic and flat works fine) Maximize the palette The palette will NOT freeze if a I scroll with a limited number of controls shown (for example when filtering to show only boolean controls)
  48. 1 point
    Hi @Antoine Chalons. Yes, I can see how layers of nested array/cluster containers can be tricky 🙂 I'm glad you were able to figure it out, and get it working! Hope all is going well for you in general and on your LV projects.
  49. 1 point
    It would be nice if we could re-install a specific package. I had some crosslinking between 8.6 and 8.5 (my fault) so I wanted to revert a package. This couldn't be done, so I had to install an older version of the package and sequentially install the newest version. Ton
  50. 1 point
    Hi Ton, That's a great idea -- we've noticed that we need that feature, too. It's on our roadmap. Thanks, -Jim
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.