Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/06/2010 in all areas

  1. 3 points
    I have installed LABVIEW 2019, and I followed the procedures to make sure VIPM can communicate with VIPM 2018.0.0f2: https://support.jki.net/hc/en-us/articles/214135683-Resolving-issues-with-VIPM-connecting-to-LabVIEW But, still I do not see LABVIEW 2019 listed within the VIPM window: Any clue on how o solve this? Thanks
  2. 2 points
    It would also be nice to have the shell menu option "Add to VIPM Library." on *.vip files and not only on *.vipc files. This way *.vip files can be added to the VIPM library from the windows explorer without having to install them.
  3. 2 points
    Got same error from time to time. Have to restart LabVIEW. LabVIEW 2019 32bit Windows 7 Pro.
  4. 2 points
    This may be due to the Wayland X server. If you are using Wayland, try switching to the Xorg X server and see if the command works.
  5. 2 points
    For the fact that one could use a 3rd party additional software for $ 499 only one year meaningfully is pure rip-off. JKI, never again !!
  6. 2 points
    In version 1.0.3 we've added System Arrays to the "System" theme of the JKI Design Palette. There are two different System Arrays arrays. 1) There's one with a "System Spin Control" for the Index Display (with increment and decrement buttons), which is nice because it's similar to the other array controls (Classic, etc.) 2) There's another one with a "System Numeric" for the Index Display (without increment and decrement buttons), which is nice because sometimes you don't want/need the increment and decrement buttons. These are really useful for creating nice System themed UIs with controls like the ones shown below. Have fun!
  7. 2 points
    Nice. The empty clusters and arrays now work without issues! Here is a suggestion for the existing clusters/arrays that contain a delete me button (in case you need to keep it after the latest upgrade): why not make the text hidden and the color transparent so it won't even appear (since it is going to be deleted anyway) And for the decorations, I suggest that you put the decoration on top of an transparent empty cluster that will get deleted after being placed on the FP (in a similar approach to the above).
  8. 2 points
    Yeah I was able to replicate the issues that you described. Creating and empty array/cluster caused all the controls to disappear on the palette. That is why the existing clusters in the palette contains a dummy "Delete Me" control :). You can do the same with a decoration to add it to the palette: AA
  9. 2 points
    Show Labels of All Controls in the JKI SDP (Ctrl+L) You can show or hide the labels of all the controls in the JKI SDP by pressing Ctrl+L. Press Ctrl+L to show labels on all the controls: Press Ctrl+L again to hide the labels
  10. 2 points
    Ideas and Features: Add other commonly used controls that aren't supported Clusters, arrays, subpanels, decorations, etc. Add more advanced controls Animated Menu Toggled controls (such as one button that does start + stop function) Custom Radio Selectors (paging/tabbing) Draggable Navbar UI templates Merge VIs Other commonly used modern UI building blocks Let us know if you have any others! Post an Idea or Feature Request Now.
  11. 2 points
    Hello Jim, It used to be that older versions of VIPM could connect to the newest versions of LABVIEW. Is there any particular reason why this changed? This issue seems to have happened from the VIPM 2018 Version because it was a major update. Is this going to happen for all versions of VIPMs in the future? The problem is that I have a licence for VIPM 2018, and now I can't use VIPM 2018 with LABVIEW 2019 (I won't be able to generate VIPC files without the licence). thanks Helcio
  12. 2 points
    Get the JKI State Machine Editor (just check VIPM for package updates) Version 2013.4.0.186 This new release adds a right-click option called "Find Data Accessors" to Bundle by Name and Unbundle by Name nodes in a JKI State Machine. Using this feature will open a dialog showing all the frames of the JKI State Machine that access the data, as shown below:
  13. 2 points
    I found one problem that occurs to me. "Find Data Accessors" is available in any VI (not only JKI State Machine) for the Unbudle by Name function, but its call does not cause the appropriate list to be displayed in the dialog box, although the application is started and consumes processor resources. Calling it several times on a notebook with an i5-4210M processor results in 100% CPU load. I've attached a screenshot for the FMSM example from LabVIEW example projects. As you can see, also Add Dynamic Events and JKI State Machine Editor... are visible - only when pop-up on Bundle/Unbundle by Name.
  14. 1 point
    @Voklaif We dug into it and it turns out to be a LabVIEW bug. The solution is for the user (you) put a To Variant function before the call to Flatten to JSON String, since the bug seems to be inside the coercion dot (and the To Variant function doesn't seem to have that problem). Note: here's the bug (and fix) reduced to a very simple example (example VI also attached for anyone who wants to play with it)... Coerce to Variant Fail (LV2019).vi
  15. 1 point
    I try to use the toolkit when it does not crash 😉 and enjoy it a lot, but I've just found that there is no buttons with icons for such often used actions as Read, Write, Send, Receive. Also, there could be more "specialized", like Query, Execute, Init, DeInit, etc. Are there plans to expand the toolkit, or there is some specific reasons why those (at least more common Read/Write, etc.) are not implemented in the toolkit? Thanks a lot, Sincerely, Ivan.
  16. 1 point
    Ok, thanks for this, no less than what I was expecting from JKI 🙂 I don't really use NXG yet, I installed NXG 4.0 and had a quick look around, nothing more for now. Not sure yet when I'll start migrating my customer project, probably around end of 2020. At the moment I'm listing all the NI modules/drivers and "community modules" that I use in CurrentGen and start checking if and when they'll be available in NXG.
  17. 1 point
    I've been using VIPM for years to access the LabVIEW Tools Network. Recently, one of my machines was set up with a User Account (where I do most of my work) and a separate Admin account. A while ago, I tried to install EasyXML and got a strange error (among other things, I was told the package was not compatible with my OS nor any version of LabVIEW installed on my computer). Turns out the "fix" was to run VIPM from my Admin account. But do I learn? No, months later, I try to install another package. Similar error. While browsing this Forum, I run across my previous note and see "Run VIPM as Administrator", which (are you surprised?) fixes this "new" error. You'd think I would have learned my lesson, but I can at least pass on this warning. Bob Schor
  18. 1 point
    Hi Thanks for creating Flat UI! My customer requested me to change the blue color of the combo box. They want it to be green instead so that it matches the rest of the UI. I have not been able to figure out how to do that. Is it possible? Thanks /Sebastian Bengtsson
  19. 1 point
    Running as Administrator did it! I was about to do a Follow-up Post saying I'd just "built" a second PC with LabVIEW (on a system where my normal account is NOT an Admin account, just like the PC where I had the problem), and over here (PC-2), EasyXML installed without problems. So back to PC-1 (where the problem occurred), did Steps 1-3, no go, but Step 4 worked. Who knows, some permission flag got "stuck", I guess ... Many thanks for the quick response. Bob Schor
  20. 1 point
    version 2.0.1.24 requires JDP version 1.0.4.93 but the latest available version is 1.0.4.92 See image :
  21. 1 point
  22. 1 point
    I have only one question. Why are previous versions not provided to download? Thank you
  23. 1 point
    I hope for you that others which bought VIPM in 2018 see it the same like you. I bet they don't!!!! 🤣😆 I bet NI is also not amused, if people stay with LV2018 for ever. But hey! I don't care anymore, i found a work around.
  24. 1 point
    Thanks for reporting this, Antoine. We just released 1.0.4.193 and it should be available in VIPM shortly.
  25. 1 point
  26. 1 point
    Hi not sure if I'm misunderstanding but what's the use of "I want different colors" and "allow interaction" ? I don't see any different behavior when clicking on the UIs in "interactive" and non-interactive mode (colors do work). I also don't understand the colors, when dragging a UI to a FP (with different color) it changes back to default colors on the FP. Also "Allow interaction" - checkbox and left color box collide (see picture). Last but not least: how do you exit interactive and color mode? I had to restart LabVIEW. Regards Christioh
  27. 1 point
    Thanks for testing and letting us know. Yes, we now officially support "empty" clusters and arrays -- previously, these were throwing errors when we tried to load them, but we fixed it so that they are handled better and officially supported. Have fun.
  28. 1 point
    Hi Jim, I just checked and it works great! Good idea to automatically delete the "Delete Me" element once the control is placed on the Front Panel. It also looks like the issue with the controls disappearing doesn't exist anymore. Thanks
  29. 1 point
    You're really making me think harder now about my cons and wishlists! Thanks to you and the team for the continued refinement of the tool!
  30. 1 point
    Right-clicking on the button also doesn't provide the menu option 'Browse Options.' You have to right-click in the path area itself to select that.
  31. 1 point
    To pair with the 'Save' and 'Save As' buttons, it'd be nice to have built-in buttons for other common file operations. Take the File menu from Windows 10 Wordpad as an example. The ones missing from this would be 'New', 'Load', 'Email', and 'Exit'.
  32. 1 point
    A mouse over hover effect has become standard in most major software UIs. This effect allows users to interact with controls in a more intuitive way and gives users confidence that they are making the selection that they intend. However there is a long standing NI bug that renders the hover effect inconsistent (see the discussion here: https://forums.ni.com/t5/LabVIEW/Button-Boolean-mouse-hover-not-working-on-64-Bit-LabVIEW/m-p/3944252#M1121887) Until NI makes a fix one 'solution' that I will employ is to disable the hover effect with the controls that I am using so that users do not get confused by a control stuck in a hover state.
  33. 1 point
    Hi @Antoine Chalons. Can you please try out the new 1.0.1 release and let us know if this resolves your issue. I think we've fixed it, and would love to hear your feedback.
  34. 1 point
    DP.mp4 it also shows up at unexpected moments, e.g when doing a save all from the lvproj window see video
  35. 1 point
    Hi JKI team, Firstly I want to thank you for generating the REST toolkit for LabVIEW, it seems pretty easy to connect the IoT cloud. I do, have some glitches when using it. I came across to this youtube demo ( Are you able to make an example to show how to use the tool? If that takes a while, would you please comment on 1. What's the input of Base URL? I used "api.favoriot.com" in my case. 2. Do you define the apiKey in one of the Default Headers? I did this but didn't seem to get anywhere. Your help is appreciated.
  36. 1 point
    @Jim Kring I realize that this comment is almost 8 years later, but I can confirm that the UI does not appear to find any tests in classes contained in auto-populating folders.
  37. 1 point
    I've got a problem with JKI SM Editor (JKI SM ver. 2018). In one case, it increases the CPU resources consumption. The procedure is as follow: 1. Open New VI or existing VI with JKI SM. 2. Open block diagram. 3. Open JKI SM Editor. 4. Close front panel of the VI. CPU usage increases - in my case (i5-4210M) up to 38 - 40%. Have to reset the LabVIEW. Has anyone observed silmilar behaviour? [Update: This has been fixed in version 2018.0.1.36 of the JKI State Machine package, which has been published and is available for download and installation using VIPM.]
  38. 1 point
    Yep, the new version works well. Many thanks!
  39. 1 point
    Hi, Please help... I am trying to create a .vip that will install my LabVIEW project as a LabVIEW project template (note: I have done this process a few time before with no issues) I have my project that I want to make into a template, everything works perfectly. I configure the .vipb, I build and install the .vip. I check the destination to see if my files have installed to the correct location, they have. Here's where the problem kicks in...... I open my LabVIEW project that has installed in the destination, and notice that the .png files in my project some are missing and some are saying missing. In my project I have .png files in various .lvlibs. The first .lvlib in the project has the .png's showing, however showing as missing and the expected location is saying C:\ which is incorrect, it should be in the location where my .lvlib is in the destination. The other .lvlib's don't even show the .pngs in the LabVIEW project explorer. Now checking on disk all the png's are there and in the correct location. In summary it looks as if as part of the vip install it is removing the link the .lvproj has to my .png files VI Package Manager Version : 2018.0.0f1 Jul 21 2018 LabVIEW Version : 2016 (32 bit) OS : Windows 10 Pro Version 1803 Any help is greatly appreciated Thanks in advance. Kev
  40. 1 point
    Jim, Here is a simple example. Note it appears that also text files (and perhaps any non-LV files) are affected. The .vipb file is from 2017. Sam Simple Example.zip
  41. 1 point
    Is there a way to install all the packages into Labview 2018 that I already had in LV2017 (short of shift-clicking all the OpenG VI packages, then ctrl-clicking all the MGI packages and my favorite other goodies)? If it's part of VI Package Configurations, I might just upgrade.
  42. 1 point
    So I often leave VIP builder open when I'm working on a package that's being rebuilt multiple times whilst I work out bugs and issues. If I leave VIP Builder open overnight on my PC (Windows 7 SP1) then the following morning, as soon as I edit the Build Specification and click Save I get a cyclical error code 1 that I cannot close and I'm forced to kill VIPM.
  43. 1 point
    Update from JKI: This issue is planned to been fixed in VIPM 2018. So I can successfully build packages with VIMs in them. But I found that if I need to make a package, that depends on a package, which contains a VIM, the build will fail. First install the hooovahh_array_vims-1.0.0.6 package. Then try to build the File IO package, which at the moment only contains one VI. If it is like my setup the build will fail with this error. If I remove the VIM dependency by replacing it with the OpenG one the build is successful. Build Fail VIM Dependency.zip
  44. 1 point
    @Jim Kring Ahaaaa- in my case, that folder already existed from a previous install; and the jki.conf it contained was owned (755) by the previous user of my machine... I recursively gave myself permissions through the whole folder, which cured the error 8; however, VIPM would then launch, and die silently while still at the splash screen.. So I blow away the whole JKI folder, and everything went fine from a clean start ;-) -Thanks for your help! ~Tom
  45. 1 point
    I really like this template. It works great, is easy to use, easy to debug, keeps things well organized, etc, etc, etc. The one issue that I have with it is how it processes events. I do not like the event structure being inside the idle case. This one particular app I wrote runs test sequences consisting of multiple states back to back (essentially a macro). If the user presses the ESC key, they can interrupt the test sequence and skip to the end. To implement this, I had to poll the IDLE case in every one of the states of the test sequence to see if this event had happened. I didn't like doing that so I removed it and I thought I would share how I did it. I like this method much better because it will process the events as they happen but can also, in a way, prioritize the events. So obviously, I had to pull out the event structure and place it in its own process loop. You'll notice the UI Event queue for passing states to the state machine. Next, I create a VI that reads from the queue, with a very small timeout, and adds the event state to the front of the JKI state queue. This VI goes in front of the Parse State Queue VI so that the event is added to the font of the state queue. And within the state machine, I added a UI: Process Event state that accepts two arguments: first is the control and the second is the value associated with the control action. This works for my application but may need to be changed for other needs. Within the state, I can now determine whether to process the event immediately (as in the case of the ESC button scenario that I mentioned above) or I can choose to add another state to the end of the queue to be processed after the current queue is empty. I think this method keeps the UI responsive and doesn't require the additional requests to the IDLE states scattered throughout your program. I would definitely suggest enabling and disabling controls to only allow events to happen that make sense at that point in time. This would prevent a flood of events being added to the front of the queue if the user decides to go on a clicking spree.
  46. 1 point
    I've been tasked with trying to build packages on MacOS, but so far I have not been able to successfully build anything. The builds complete without error, but when I try to open the packages I just built they do not contain any files. I'm running MacOS High Sierra which is not explicitly supported by any version of LabVIEW at the moment, but I'm using LabVIEW 2016. Has anyone successfully built packages on High Sierra?
  47. 1 point
    Thanks @Jim Kring for the quick response! Glad I wasn't crazy for thinking it could be done "in theory". My team is definitely in need of VIPM pro but in the near future we would need a way to automate applying vipc files during our build process. Using command line is actually great for our purposes.
  48. 1 point
    Yes I can see the JKI packages. I noticed there appears to now be a "MacOS JKI VI Tester" package
  49. 1 point
    Perfect Jim, thanks. I'll try the workaround and keep an eye out for the fix. I'm not permitted to follow that link, is the workaround the same as Jens Gräwe suggests here?: https://support.jki.net/hc/en-us/community/posts/360000027103-Error-in-Deactivation-Infos-in-VIPM-Pro Cheers, Steen
  50. 1 point
    Hello, I've been trying to implement an application using the state machine template. Using Javier Ruiz's excellent webinar as a guide, I configured the template using a 9022 RT with a 9116 chassis. The FPGA code runs well but I get this message when executing the RT: Error 53 occurred at Property Node (arg 1) in RT Main.vi Possible reason(s): LabVIEW: Manager call not supported. I am using LV 2014sp1. I've tried this using the 9024 RT and a sbRIO9641 - both issue the same error. Any ideas as to my (obvious) incompetence? Thanks!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.